DOBRO DOSLI

DOBRO DOŠLI Tema ovog meseca je masturbacija i sve o njoj. Saznajte sve prednosti ili mane o masturbaciji. Kada početi i koliko masturbirati. I da li je velicina penisa stvarno bitna. Koje lazi vam izgovara partner ili osoba na upoznavanju? Gay klubovi i diskoteke. Koji gay film ili knjigu preporučujem? Statistike i ankete.Spisak naj top gay filmova. Uživajte u lepo odabranim fotografijama. Pratite i drugi srodni BLOG označen ovde. http://jrotring.wix.com/dzonidzedaj ILI na http://dzonidzedaj.weebly.com/a SLIKE FRAJERA na http://www.flickr.com/photos/114201882@N04/

Vidi zanimljive tekstove na jrotring.wixsite.com/gaytekstovi

Vidi slike frajera na https://www.flickr.com/photos/114201882@N04/

Gej vesti NA na http://jrotring.wix.com/vesti

четвртак, 25. октобар 2012.

ZDRAVLJE - fimoza

FIMOZA


Fimoza prestavlja suzenje otvora koyice koja prekriva glavic kada penis nije u erekciji zbog čega je onemoguceno povlačenje kozice preko glavica. Po istraživanjima kaže se da se javlja kod 2% muškaraca mada je moguće da je postotak i veći obzirom da postoje muškarci koji prikrivaju postojanje fimoze odlagajući odlazak urologu.

Fimoza moze biti urodjena ili stečena.
Kod novorodjenčadi fimoza postoji i ona je u tom periodu sasvim nromalna pojava. Naziva se fiziološka fimoza i prestavlja zaštitni mehanizam.

Spontano nestaje do 2-3 godine zivota mada moze da potraje i do puberteta.

Po tome 98% 18-togodišnjaka moze slobodno da prevuče kožicu preko glavića.

Stecena fimoza nastaje kao posledica hronicne upale sluzokože glavića, kada dolazi do zadebljanja o ocvrsnuća kože na samom otvoru.

Simptomi zavise od veličine fimoze koja može biti različita.
U blažim slučajevima prevlačenje kožice preko glavića može biti bolno.
U težim je nemoguće prevlačenje kožice  a u ekstremnim slučajevima je otežano mokrenje.
Naravno i u seksulanim odnosima upražnjavanje polnih odnosa je u određenoj meri otežano ili čak onemogućeno.

Iako bezazleno oboljenje fimoza može prouzrokovati i česte infekcije sluzokože glavića zbog otežanog održavanja higijene glavića a u ekstremnim slučajevima može nastati i parafimoza kada se kožica prevuče preko glavića ali ne može da se vrati gde pod pritiskom na krvne sudove dolazi do zastoja cirkulacije i otoka glavića.
Vraćanje kožice u ovim slučajevima je veoma bolno a često i nemoguće bez hirurške intervencije.

Lečenje fimoze treba prepustiti urologu.

Postoje 3 metode lečenja fimoze:
- upotreba masti koja pomaže kod oko 80% pacijenata a kod nas se sprovodi retko jer može prourokovati infekcije u uslovima gde je teško održavanje higijene glavića, 
- rastezanje kožice  koje dovodi do proširenja suženog dela i uspostavlja se normalna funkcija kožice (rastezanje se vrši rukom, bez učešća lekara) tako da ima primera da su neki muskarci sami rešili ovaj problem čestim masturbiranjem i rastezivanjem kožice tako da se posle 3-4 nedelje primetika izvesna promena i poboljšanje, i
- hirurška intervencija koja je i najčešći oblik rešavanja ovog problema i najefikacije je. 
Radi se u lokalnoj anesteziji ipostoje 2 vrste operacije:
- kod prve se šteti kožica, otklanja se samo suženje, oporavak je brži, bezbolniji s manje komplikacija ali je i sama operacije komplikovana
- kod druge klasične operacije metoda lečenja fimoze je klasično obrezivanje i češće se primenjuje gde se odstranjuje celokupna kožica tako da glavić ostaje sam tzv ogoljen.

Oporavak je duži nego u prvom obliku intervencije, dolazi do promene u seksualnom osećanju.
Kod obrezanih osoba se rak penisa javlja daleko ređe nego kod neobrezanih.

Na kraju valja napomenuti da operativno lečenje fimoze nije bauk koliko god strašno zvučalo, i ne postoji ni jedno opravdanje koje će odložiti odlazak urologu.


Нема коментара:

Постави коментар