DOBRO DOSLI

DOBRO DOŠLI Tema ovog meseca je masturbacija i sve o njoj. Saznajte sve prednosti ili mane o masturbaciji. Kada početi i koliko masturbirati. I da li je velicina penisa stvarno bitna. Koje lazi vam izgovara partner ili osoba na upoznavanju? Gay klubovi i diskoteke. Koji gay film ili knjigu preporučujem? Statistike i ankete.Spisak naj top gay filmova. Uživajte u lepo odabranim fotografijama. Pratite i drugi srodni BLOG označen ovde. http://jrotring.wix.com/dzonidzedaj ILI na http://dzonidzedaj.weebly.com/a SLIKE FRAJERA na http://www.flickr.com/photos/114201882@N04/

Vidi zanimljive tekstove na jrotring.wixsite.com/gaytekstovi

Vidi slike frajera na https://www.flickr.com/photos/114201882@N04/

Gej vesti NA na http://jrotring.wix.com/vesti

субота, 27. октобар 2012.

10 mitova o masturbaciji


Otkrivamo 10 mitova o masturbaciji koje možda niste znali…



1. Mnoge kulture su osuđivale ovaj čin iz mnogih razloga. Najstariji su bili Taoisti koji su verovali da „rasipanje semena“ ugrožava opstanak čovečanstva. Ovaj mit se zasnivao na verovanju da čovek ima ograničenu količinu sperme i da ona održava životnu snagu ili „či“.

Međutim, danas je poznato da muškarca može da proizvede 50.000 spermatozoida u minuti, dakle ova pretpostavka nije tačna.

2. Masturbacija je povezana sa „onanijom“ u hrišćanstvu kada je Onan odbio da ima seksualni odnos sa udovicom svoga brata i prolije svoje seme u zemlju kako bi sprečio nastanak potomstva. Međutim pravi greh je bio „coitus interraptus“ odnosno prevremen prestanak odnosa, a ne masturbacija.

3. Vekovima je smatrano da je masturbacija epidemija i da izaziva razne vrste fizičkih i psihičkih oboljenja – od bola u leđima do gubitka vida, histerije i ludila, epilepsije i smrti.

Danas su seksolozi usaglašeni da je ovo sasvim normalna radnja koja ukazuje na vitalnost i dobro zdravlje. Zapravo smatra se da je masturbacija povezana sa psihopatologijom čoveka mnogo više nego sa autoerotizmom – što umnogome menja pogled na stvari.

4. Interesantno je da su proizvođači hrane podržali negativan stav prema masturbaciji. Dva poznata proizvođača hrane vodili su krstaški rat Zdravom hranom protiv seksualne „neumerenosti“, uključujući i masturbaciju.

5. Neki od najbizarnijih mitova o masturbaciji su da je to zavisnost, da smanjuje uzbuđenje, da izaziva neplodnost, impotenciju, gubitak vida, neuračunljivost, rast dlaka na dlanovima, zaustavlja fizički rast, stvaranje akni i bubuljica i gubljenje nevinosti. I ne, nećete se pretvoriti u vukodlaka ako masturbirate!

6. Masturbacija nije samo uživanje već može unaprediti Vašu vezu. Pre nego što će uništiti vaše poglede na seksualnost, unaprediće intimu i seksualno istraživanje i umnogome poboljšati komunikaciju.

Takođe potpiruje maštu i erotsku aktivnost između partnera. Seksolozi tvrde da masturbacija u društvu partnera može samo dovesti do još kvalitetnije veze i razvoja samopouzdanja kod pojedinca.

7. Za razliku od drugih zadovoljstava koja izazivaju osećaj prijatnosti kao što su alkoholna pića, droge i hrana, mastubacija nema nikakvih neželjenih efekata. Naprotiv, dokazano je da ovaj čin pogoduje zdravlju (recimo prostate kod muškaraca i smanjuje predmenstrualne tegobe kod žena) i oslobađa seksualnu tenziju i svakako je najsigurniji seks.

Takođe masturbacija jača imunitet, umanjuje znake starenja i menopauze, može čak regulisati gojaznost i smanjuje rizik od osteoporoze.

8. Krivica je najčešći razlog zašto pojedinci izbegavaju masturbaciju i imaju problem da dostignu seksualni vrhunac. Najveća prepreka seksualnog zadovoljstva je pogrešan tok misli i osećaj krivice.

Ovako um ne dozvoljava telu da se potpuno opusti i prepusti samo čulnom uživanju. Naše najčešće negativne misli o masturbaciji su da je to prljav i nemoralan čin. Razmislite još jednom!

9. Mnogi seksolozi su saglasni da je masturbacija sasvim prirodna i da njeno potiskivanje može biti štetno – može dovesti do destrukcije, manjka samopouzdanja, pa čak i problema u intimi.

10. Masturbacija je sasvim prirodna. Da li ste znali da i životinje masturbiraju? To rade ptice, pčele, šimpanze, mačke, pacovi, slonovi… Zapravo, jedino to ne rade jednorozi!



Нема коментара:

Постави коментар